Terug naar overzicht

Update van de bouwplaats – november 2020

Sinds de laatste bouwupdate van oktober is er veel veranderd. Zichtbaar en zeker ook hoorbaar. In dit bericht staan we stil bij de parkeergarage, het verwijderen van de damwanden en de komst van nutsbedrijven op het bouwterrein.

Parkeergarage onder de grond verdwenen

Met al het zand op het dak is dit deel van de parkeergarage definitief verdwenen onder het toekomstige Schegpark. We bouwen de parkeergarage nu ondergronds verder af.  Alleen de ingang  resteert als zichtbaar deel van de parkeergarage.

Verwijderen van de damwanden – 25 november gereed met de eerste fase

Dat maakte de volgende stap mogelijk. Op vrijdag 6 november zijn we voorzichtig begonnen met het verwijderen van de damwanden. We hebben de eerste damwand een klein stukje omhooggetrokken. Zo kon het grondwater gecontroleerd de bouwput binnenstromen.

Vanaf maandag 9 november begon het echte werk. Het is altijd even zoeken hoe het gaat. Al snel bleek, dat het sneller ging dan verwacht. En belangrijker met aanzienlijk minder geluidsoverlast. Na goed overleg met het Hyperion Lyceum konden we tijdens de schoolexamens doorwerken. Uiteindelijk is op donderdag 25 november, iets voor 12:00 uur, de laatste damwand in deze fase getrokken.

Wat staat ons nog te doen?

De damwanden langs de Lidostraat blijven achter in de grond. Wel branden we het bovenste deel nog af. Hierover informeren wij u nog. De resterende damwanden langs de Badhuiskade worden naar verwachting begin volgend jaar verwijderd. Dit hangt af van de voortgang van de werkzaamheden aan de kade langs de Badhuiskade.

Werkzaamheden kabels en leidingen  – vanaf maandag 7 december

Op maandag 7 december starten verschillende nutsbedrijven met hun werkzaamheden. De bedrijven leggen voorzieningen aan voor ondere andere gas, elektriciteit en warmte. Dat gebeurt onder de toekomstige Bercylaan richting de Docklandsweg. De voorzieningen sluiten aan op de bestaande ondergrondse infrastructuur.  Het bouwterrein in het Bercylaan tracé stellen we voor 3 maanden ter beschikking aan de nutsbedrijven. Het bouwterrein is daardoor tijdelijk in twee stukken opgedeeld.

De gemeente Amsterdam coördineert de werkzaamheden van de nutsbedrijven. Begin maart 2021 zijn de werkzaamheden gereed.